søndag 20. april 2008

Byhaner i rød fargedrakt



Det siste jeg har prøvd meg på er Byhanene til AnnaKa. Jeg synes mønsteret var svært flott, men hadde lyst til å prøve med litt andre farger. Etter mye grubling bestemte jeg meg for å prøve på rødtoner! Startet opp med 2 stykker i tilfelle det ikke skulle bli vellykket.
Synes ikke det ble så værst - så nå blir det nok muligens noen flere etter hvert.

Ruskepose


Nå ble det så mye tråder etter meg overalt så det kunne være godt med en ruskepose!
Spesielt når jeg må sitte å sy alle applikasjoner for hånd - har ikke maskin som kan sy knapphullsting.

Grønne blomster



I begynnelsen av april sydde jeg denne duken fra AnnaKa med skarpe grønne blomster. Jeg har brodert stilkene med sort molinégarn og brukt perlemorsknapper i midten på blomsten.


Dette var kjekt og jeg har nå lært meg og lage skikkelig lukkekant - takk igjen Tina!


Supplerte med 6 glassbrikker i samme farger.


Dette blir en fin presang til svigerdatter til bursdagen.

Mine første forsøk på quilting..........





Mitt første forsøk på quilting begynte før jul. Da prøvde jeg på spisebrikker med nisser på fra Quiltemagasinet - de ble ikke ferdig før etter jul da. Synes de ble ganske fine til å være første forsøk og ble da bitt av basillen. Når jeg da i tillegg jobber med Tina, var det gjort. Det ble deretter en påskeduk (heller ikke ferdig i tide!, men det bli jo påske til neste år også.


Så ble jeg litt vågal og laget en lilla duk etter eget hode.

lørdag 19. april 2008

Og trollene.......







Trollene er laget på samme måte. Noen har også fått føtter av cernit. Mine troll er nok av den snille sorten. De har nok også forholdsvis god råd da klærne er hele og ikke lappete......


Her er noen av nissene...







Her er noen av nissene mine. Jeg har laget mange flere som jeg har gitt vekk i julepresanger og gaver.
Nissene er laget helt fra grunnen av. Hodet og hender er laget av cernit og kroppen fylt med ullvatt og figurtråd. Dessuten er det en trepinne fra hodet og ned i kroppen for å holde kroppen stivere og hodet oppreist. Klærne er strikket og sydd. Noen får tresko eller andre ferdigkjøpte sko, mens noen får tovete ulltøfler. Ingen av nissene blir like i uttrykk, men glad i dem alle blir jeg. Det er vanskelig og gi de fra seg.

Noen er spesialbestilt slik som nissen med protese. Et firma som lager protese spurte om en slik nisse. Den var til stor hjelp for barn som trengte protese. Det var jo litt "kult" at nissen hadde make protese som de!