fredag 29. august 2008

Blog Candy......:-)


Nå har jeg også besøk bloggen til http://www.olavas.blogspot.com/ - Synnøve Olava. Hun vil gjerne gi bort restehaugen sin med stoffer. Besøk bloggen hennes så kan disse flotte stoffene bli dine. Kanskje den inneholder akkurat de stoffene du har vært på jakt etter lenge!
Dette blir spennende!

mandag 25. august 2008

Veske i stoffer fra Provence


Denne vesken har jeg funnet mønsteret til i boken "Nye patchvork projekter" av Lise Szymanski. Mønsteret midt på var opprinnelig laget i Flying Geese, men jeg har tatt en mønsterstripe fra et av stoffene jeg kjøpte i Provence i sommer. Resten av vesken er laget av matchende stoff. For å få litt liv i det hele - lurte jeg inn en rød stoffbit i håndremmene.
Disse er festet med en karabinkrok på hver side slik at de kan hektes sammen til skulderrem om det er ønskelig. De er kun festet til vesken med knapper både innvendig og utvendig. Inni er den foret med det røde stoffet.

mandag 11. august 2008

Løperen "Bente" fra AnnaKa i lyse farger

Løperen "Bente" etter mønster av AnnaKa ble påbegynt tidlig i sommer. Det skulle bli en lys og sommerlig bordpynt, men er først blitt ferdig nå. Ja, ja det kommer flere somre. Jeg synes det småblomstrete stoffet som er i midten er så fint at jeg ville ha mye av det på en løper. Mønsteret "Bente" ga meg anledning til det. De andre stoffene er nøytrale stoff i beige toner for at midtstoffet skal komme godt fram. Det var en utfordring for meg å få til snorborden slik jeg ville. Trengte litt tid på å mote meg opp til den operasjonen.
Blomstene som er applikert på er burgunderrød - etter fargen på en av de små blomstene i midtstoffet. Problemet kom da jeg ikke fant bomullsgarn i samme farge. Moulinegarn fra DMC ble løsningen. Stilker og blader er bordert. Midten i blomsten er stoff i steden for knapper. Måtte ta med den gamle kaffemaleren som har tilhørt min tippoldemor.

torsdag 7. august 2008

Små toalettmapper til "småfolk"


"Småfolk" trenger også toalettmappe, spesielt når de skal på besøk til besteforeldre! Kattebildene er klippet ut fra et stoff og applikert på mappene - jentepuser til jenten og guttepuser til gutten. De ble godt mottatt av begge to.


Stoffer fra Provence

Tilbake fra en flott ferie i Frankrike. Her er "fangsten" min fra en liten stoffbutikk i hjerte av Provence - med andre ord ekte Provence-stoffer! Gleder meg til å finne prosjekter til stoffene. De er kraftigere enn vanlige bomullstoffer så de blir kanskje fine til vesker?!