torsdag 31. mars 2011

Kjole m/hatt til prinsessen

Her er prinsessen vår i ny strikkekjole med en flott hatt. Mønsteret er fra hefte SISU 1101 fra Sandnes Garn. Kjekt å strikke denne. Barnebarnet var tydelig fornøyd med farmor.

Lurte litt på hva jeg skulle lage til henne neste gang.

Vel, først må nok lillebror få litt også - genser er på gang.

søndag 20. mars 2011

Ullsjal og liten brikke

Har laget en liten brikke til å ha på serveringsbrettet. Gleder meg til vår og sommer på terassen med grilling og kos! Synes denne ble sommerlig og fin.
På tirsdag samlet vi oss 6 arbeidskollegaer for å lære og tove ullsjal. 2 av deltakerne kunne dette og ville lære oss andre fire hvordan det gjøres. Mitt bidrag ser dere her. Det er laget av to lag med silkehankies med merinoull mellom. Silkehankies ble lagt jevnt og pent ut på tynn plast i ett lag - så 2 lag blå ull hver sin vei - så nytt lag silke. Alt ble vetet med grønnsåpevann, rullet sammen med plasten og pakket inn i håndkle. Tovingen ble gjort i to omganger i tørketrommel med justering i mellom. Svært fornøyd med resultatet!

Sjatteringene i sjalet skyldes silkehankies som bestod av 3 forskjellige farger. Dette var kjekt å lage og det kommer nok garantert til å bli flere.

søndag 6. mars 2011

Prosjekt Sengeteppe


Er nå endelig kommet i gang med sengeteppe til min manns eldste datter. Hun har selv valg ut mønsteret som står i Patchwork Magazin 6/2008. Hun ville ha det i lyst og grønne farger.
Teppe skal dekke en stor seng på 180x200cm!
Her er alle blokkene sydd sammen - nå venter kanten rundt, vattering og quilting. Det blir litt av en utfordring når det er så stort selv om det skal quiltes med rette sømmer på skrå og "in the ditch".

onsdag 2. mars 2011

Litt forskjellige småting

Det blir lenge mellom hver gang jeg legger inn noe nytt. Har litt lite overskudd for tiden, men å få skape ting enten det er med symaskin, heklenål eller strikkepinner betyr enormt mye for meg. Som dere ser blir det da gjort litt på den fronten selv om bloggen ikke er blitt prioritert. Denne løperen har fått plass på den nye hytten vår i Skånevik. Der koser vi oss svært mye og samler krefter! Elsker fargene i denne løperen. Stoffet i midten er bare helt nydelig.


Her et par grytelapper til hytten. Midtpartiet er tatt fra rester av kjøkkengardinene. Igjen er det noe vanskelig å få frem lillafargene.


Nok en liten løper som ble julepresang til min eldste søster - nå i grønt og lilla