fredag 21. november 2008

Advent ble jul!


Så ble første juleløper ferdig! Likte mønsteret "Adventsduk" som Eva Storvik har designet svært godt. Gjorde den om til en juleduk som mange andre har gjort før meg. Valgte å holde meg til beige og røde farger med gull uten å blande inn andre farger på kulene. For å markere litt avsluttet jeg med sort kant med mange små gullprikker. Ble fornøyd med resultatet! Den får nok fast plass på stuebordet til jul.

Nå tar jeg meg en velfortjent ferie i en uke - skal prøve å samle litt overskudd i solen -
forhåpentligvis - på Tenerife.

Ha en fin helg alle sammen!

onsdag 19. november 2008

Heisan og Hoppsan.......nå er det jul igjen...

Det er en stund siden jeg har lagt inn nye ting på bloggen. Det betyr ikke at jeg har latt symaskinen hvile! Har jobbet mye for å få ferdig hele musefamilien til AnnaKa. Her er resultatet. Bommet litt når jeg kjøpte det stripete stoffet som skulle være lukkekant. Manglet til en spisebrikke - de hadde ikke mer igjen i butikken!!! Vel løsningen ble å ta 3 stykker med stripete lukkekant og 3 med et rutete stoff. Det ble helt greit.
Den største utfordringen var applikasjonene med maskin. Jeg øver og øver, men det krasjer litt av og til, men jeg kommer meg.






















søndag 9. november 2008

Overraskelse!





Mannen min var nylig på reise til USA i forbindelse med jobben. Han kom hjem på lørdag og gjett hva han hadde med! Jo, jammen hadde ikke "gubben" vært på handletur i en quiltebutikk på Manhattan. Han kom hjem med mange fat-quarters og noen halv-yards.
Her var det mange batikk-stoffer og 4 alldeles nydelige stoffer i kraftige farger!
Snille, gode gubben min!!

lørdag 8. november 2008

Lukkekant på "spåblomst" er på plass




Nå er endelig lukkekanten på plass på "spåblomst". Det var mye tankearbeid og frem og tilbake før avgjørelsen ble tatt.


Valgte å sette inn et lite stykke av de to mørkeste rosa-rødfargene langs sticheryene for å markere/friske opp de lyseste feltene noe. Ellers ble det stripete kant i beige farger. Ble egentlig ganske fornøyd med resultatet!

tirsdag 4. november 2008

Nok en bursdagspresang.....grytelapper




Nå er det en gang sånn at de fleste i familien har bursdag om høsten. Min eldste søster skal få disse grytelappene. De vil passe perfekt på hytten på Venabygdsfjellet både når det gjelder farger og motiv. Håper hun blir fornøyd!

søndag 2. november 2008

Spåblomst




Ferdig!!.I alle fall nesten - mangler bare lukkekanten. Har ikke helt bestemt meg for hvilken farge jeg skal bruke!
For en stund siden kjøpte jeg AnnaKa sitt mønster "Spåblomst". Har kikket litt i mine egne stoffer, men var ikke helt fornøyd. På Vestlandstreffet fant jeg en rull med Fatquarters hos Kaktus Quilt som bare plutselig ble de riktige fargene for meg.
Jeg har valgt å sy stitchery i farger som går igjen i kvadratene - her er lys gammelrosa, rosa, grønn, brun, gul og svart.
Størst vansker hadde jeg med frihåndsquiltingen. Jeg er ikke helt fortrolig med dette ennå, men ble sånn rimelig fornøyd. Det går vel bedre etter hvert.........??

Ok - det er ikke vår nå, men det var kjekt å sy den likevel. Nå får jeg vel starte med juleprosjekter.....................