søndag 18. januar 2009

Kurs - "Belgisk Vaffel"

Har vært på kurs - eller som det ble kalt - "Breakfast Club" hos Kaktus Quilt. Skulle den tittelen stemme, måtte man være skikkelig B-menneske. Det begynte nemlig kl. 1800. Det skal være et slikt kurs en gang i måneden i alt 6 ganger. Her skal læres å sy forskjellige blokker.
Første gang ble det tatt for seg "BELGIAN WAFFLES".


Det første som ble gjordt var å sette sammen 7 forskjellige lyse farger i 2,5 inches striper i hele stoffbredder. Jeg valge å bruke det ene stoffet to ganger slik at det ble 6 forskjellige. Disse ble skåret i kvadrater på 4,5 inches og 45* på stripesettet.
Skritt nr 2 var å sette på fire forskjellige farger i mellomnyanse. Her ble det valgt orange stoffer som tok opp fargene i noen av de lyse stoffene i midten.
Så var det skritt nr 3. Nå ble de siste brune kantene satt på. Det skulle være 4 mørke farger og 4 litt lysere farger. Jeg valgte å sette de lyseste brune slik at de møtte hverandre i et kryss på midten og de mørkeste kom ytterst. Disse fire ble satt sammen fire og fire.
Så ble disse satt sammen. Jeg valgte å sette de sammen til en duk til kjøkkenbordet. Nå mangler det bare vatt, bakstykket og quiltingen, samt lukkekanten til slutt.
Er ikke helt sikker på hvordan jeg skal quilte duken, men lukkekanten har jeg en viss ide om.
Den som venter får se!

3 kommentarer:

Blåbærtua sa...

Så spennende! Dette ble bare lekkert!

Gunn Torild sa...

Denne likte jeg! Flotte varme høstfarger!

Trollkåno sa...

Hei på deg!
Ei utfordring til deg......stikk du innom?