fredag 23. januar 2009

Utfordring..........

For noen dager siden fikk jeg en utfordring fra Trollkåno. Har hatt mange jern i ilden den siste uken så det har tatt litt tid før jeg kunne sette meg ned å svare på utfordringen. Her kommer svarene mine!


4 favorittprogrammer på TV

1. Nytt på Nytt
2. Bonderomantikk
3. Oppussingsprogrammer
4. Sportsprogrammer

4 ting jeg gjorde i går

1. Hadde gruppetrening for mange koselige ivrige eldre menn og kvinner
2. Pyntet meg for å en utekveld med kollegaer
3. Var på Vitensenteret i Sandnes m/kollegaer
4. Spiste deilig pastaretter på en restaurant i Sandnes


4 ting jeg ser fram til

1. Våren
2. sommeren
3. Fredagskveldene sammen med mannen min med god mat og et glass god rødvin til
4. Mange fine kosestunder sammen med barnebarna


4 favorittrestauranter

1. Bryggeloftet på Bryggen i Bergen
Egentlig er det bare denne. Her feiret mannen min og jeg bryllupet vårt. Kjempegod mat og veldig hyggelig atmosfære - ja, også ligger den jo i Bergen, vår fødeby.
Har ellers vært på mange flotte restauranter i inn- og utland, men ikke noen spesiell jeg vil peke ut.

4 ting på ønskelista mi..........

1. at det skal gå godt med barn/barnebarna i livet
2. at vi får beholde en god helse fremover
3. at jeg fortsatt kan holde på med hobbyene mine
4. at jeg snart får speilreflekskameraet som er bestilt
Ønsker å utfordre disse:

søndag 18. januar 2009

Kurs - "Belgisk Vaffel"

Har vært på kurs - eller som det ble kalt - "Breakfast Club" hos Kaktus Quilt. Skulle den tittelen stemme, måtte man være skikkelig B-menneske. Det begynte nemlig kl. 1800. Det skal være et slikt kurs en gang i måneden i alt 6 ganger. Her skal læres å sy forskjellige blokker.
Første gang ble det tatt for seg "BELGIAN WAFFLES".


Det første som ble gjordt var å sette sammen 7 forskjellige lyse farger i 2,5 inches striper i hele stoffbredder. Jeg valge å bruke det ene stoffet to ganger slik at det ble 6 forskjellige. Disse ble skåret i kvadrater på 4,5 inches og 45* på stripesettet.
Skritt nr 2 var å sette på fire forskjellige farger i mellomnyanse. Her ble det valgt orange stoffer som tok opp fargene i noen av de lyse stoffene i midten.
Så var det skritt nr 3. Nå ble de siste brune kantene satt på. Det skulle være 4 mørke farger og 4 litt lysere farger. Jeg valgte å sette de lyseste brune slik at de møtte hverandre i et kryss på midten og de mørkeste kom ytterst. Disse fire ble satt sammen fire og fire.
Så ble disse satt sammen. Jeg valgte å sette de sammen til en duk til kjøkkenbordet. Nå mangler det bare vatt, bakstykket og quiltingen, samt lukkekanten til slutt.
Er ikke helt sikker på hvordan jeg skal quilte duken, men lukkekanten har jeg en viss ide om.
Den som venter får se!

fredag 16. januar 2009

Award!!


Hurra! Jeg har fått en flott award fra Ängladoft. Tusen, tusen takk. Setter stor pris på det.


Jeg vil gjerne sende den videre til Trollkåno. Hun fortjener virkelig en award som takk for mange koselige kommentarer og mange fine innlegg på bloggen. Så lager hun jo så fine nisser.

tirsdag 13. januar 2009

Tivoli - løper
Julen er over og vi trengte noe nytt å legge på salongbordet. Det ble et vanskelig valg blant mønstrene, men valget falt på AnnaKa's løper TIVOLI.
Begynte med hovedstoffet i brunt og med god hjelp fra Kaktus Quilt i Tananger, ble det valgt ut noen skjønne orange farger fra butikkens rikholdig utvalg. Er svært fornøyd med fargevalget!
På det opprinnelige mønsteret er det masse "krussedull"quilting og snorsying. Jeg valgte å gjøre det enkelt og har kun quiltet med rettsømsfot.
Det er vanskelig å få gode bilder når det er mørkt ute og man er avhengig av lampelyset. Håper fargene kommer skikkelig fram.

torsdag 1. januar 2009

Nyttårshilsen til alle og de siste hemmeligheter

Jeg vil gjerne få takke alle som har vært innom bloggen min i 2008 og
ønske dere alle
Et riktig godt og kreativt nytt år!!

Så til de siste julepresangene som ble laget, nemlig spisebrikker til søstrene mine. De er sydd etter mønster fra det siste Quiltemagasinet. Jeg synes de var så fine at jeg måtte lage noen med en gang. Disse er holdt i stoffer fra hvitt til mørk blått alle med sølvfarget/hvitt mønster i. De fant veien til Os i Hordaland


Så to sydd i lillafarger med sølvfarget/hvitt mønster. Fargene ble ikke helt riktig på bildet, de er blitt litt for blå. Disse spisebrikkene fant veien østover til min eldste søster.